Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Függvény

Főoldal » Középiskola » Matematika
960
Adott az f:R->R, f(x)=3x+4 függvény és az A(m,7) pont. Határozd meg m-et, tudva, hogy az A pont rajta van az f függvény grafikus képén!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Az egyenesünk egyenlete: f(x)=3x+4 máshogyan leírva: y=3x+4!
A pontunk A(m;7)!
Ha A pont y értékét behelyettesítem az egyenesünk egyenletébe, akkor az eredmény megadja m paraméter értékét.
y=3x+4 => 7=3x+4 => 3=3x => x=1!
m értéke 1!
A pont koordinátái, hogy rajta legyen az egyenesünkön A(1,7)
0