Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hogyan kellene elkezdeni?

Főoldal » Középiskola » Matematika
1433
Két egyenes vasúti pálya 45o36’-es szög alatt keresztezi egymást. A kereszteződéstől a legközelebbi őrházig 132 m a távolság az egyik pálya mentén, míg egy másik őrházig a másik pálya mentén 253 m. Milyen távol van egymástól a két őrház?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A koszinusztétel képlete ugye ismert:
c2=a2+b2-2ab*cos(γ)

a=egyik őrház távolsága a kereszteződéstől
b=másik őrház távolsága a kereszteződéstől
c=a két őrház távolsága
γ=a két sín által bezárt szög.
0