Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Geometria

Főoldal » Középiskola » Matematika
921
A kör sugarának a kiszámitását szeretném megtudni
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Ez attól függ mi van megadva, miből akarod kiszámloni. A kör képletei:
T=r²π
K=2rπ
0

A T=r*s képlet alapján is számolhatsz.
T a terület, r a beírt kör sugara, s a félkerület.
A háromszög területét az oldalakból az alábbi módon számíthatod (Héron-képlet):
T²=s(s-a)(s-b)(s-c) ahol s szintén a félkerület
Ha ki akarom fejezni:
r=(√(s(s-a)(s-b)(s-c)))/s
0