Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Háromszög területe

Főoldal » Középiskola » Matematika
2164
Egy háromszög két oldala 20 dm és 43 dm hosszú,az általuk közbezárt szög: 72°.
Mekkora a háromszög területe?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A koszinusz tétel segítségével számoljuk ki a harmadik oldalt.
c²=a²+b²-2*a*b*cos72°
c= 20²+43²-2*20*43*cos72° 
c=41,44 (dm)
A háromszög területét ezután már a Heron képlettel számolható ki:
T= s(s-a)(s-b)(s-c)  ahol s a kerület fele!
T= 52,22(52,22-20)(52,22-43)(52,22-41,44) 
T= 167229  Itt sajnos elszámoltam magam!
T=408,9(dm²)
Módosítva: 7 éve
0