Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

KF: Moór Ágnes 102***

Főoldal » Középiskola » Fizika
616
Hello!
Segítene valaki a mellékelt feladat megoldásában?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`x` méter magasan van a híd.
Az alsó kő `x-"7,5"` méter magasan van, tehát ennyi utat tesz meg esés közben.
A felső kő `x-"7,5"+3` méter magasan van, az meg ennyi utat tesz meg.

Az alsó kő `t` másodperc alatt esett le, a felső pedig `t+"0,15"` másodperc alatt.
Mindkettő szabadeséssel esett, vagyis `s=1/2·g·t^2`:
alsó: `x-"7,5" =1/2·g·t^2`
felső: `x-"7,5"+3 =1/2·g·(t+"0,5")^2`

Ebből fejezd ki `x`-et! (Először egyszerűbb `t`-t, aztán `x`-et...)
Szólj, ha elakadsz, de remélem, megy egyedül is....
1