Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Megtudnátok ezt oldani kérlek?

Főoldal » Középiskola » Matematika
2239
A kisalföldi Rábaközben egy nyárfától 32 m távolságra állunk és 1,7 m magasságból 33°-os szögben látjuk a nyárfát. Milyen magas a nyárfa?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Van egy derékszögű háromszögünk. Azt tudjuk, hogy 32 m a derékszögű háromszög egyik befogója és keressük a másik befogót. 33°-os szögben látjuk a fa tetejét.
tgα=szöggel szembeni befogó (hívjuk x-nek)/szög melletti befogó => tg33°=x/32 => x=18,25 (m). Ehhez az eredményhez még hozzá kell adni a magunk magasságát, így a fa teljes magassága 18,25+1,7 => 19,95 méter
1