Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Tudnátok segíteni megoldani?

Főoldal » Középiskola » Matematika
1502
Egy egyenlő szárú trapézban az egyik alap 30 cm, a trapéz egyik szöge 52,6°, a szárai 18 cm hosszúak. Mekkora a trapéz másik oldala?
Előre is köszönöm a megoldást!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Húzzuk be az egyik csúcsból a trapéz magasságát. Ekkor lesz egy ismeretlen nagyságú rész, mit az alábbi módon számolhatunk ki:
cos52,6°=x/18 => x=12,20(cm)
Mivel szimmetrikus trapézról van szó, így a rövidebbik alap c=30-2*12,20 => c=5,6 (cm)
0

A trapézos feladatok megoldásához egy videót tudok ajánlani:
https://www.youtube.com/watch?v=PneZQH_we5U
0