Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Másodfokú egyenlet

Főoldal » Középiskola » Matematika
779
12x-2x²+14=0
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
egyenlet, másodfokú
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
-2-vel egyszerűsítve: x^2-6*x-7=0
Nagyon kevesek által ismert egy kis megoldó képlet, ami akkor használható, ha x^2 együtthatója 1, x együtthatója pedig páros. Ekkor a megoldóképlet: -b/2± (-b/2)^2-c 
 9+7 =3±4
x1=-1
x2=7
Amúgy az oldalon van matek segédeszköz, ahová beírod a másodfokú egyenletet és megoldja.
0