Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek feladat, 6.osztály

Főoldal » Általános iskola » Matematika
728
3x-7=4x
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Egyenletrendszer
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
3*x-7=4*x Mindkét oldalról elveszek 3x-t
-7=x vagy olvashatóbb formában x=-7!

Ellenőrzés:
Egyik oldal:
3*(-7)-7=>-21-7 => -28
Másik oldal:
4*(-7) => -28
0