Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki segítene?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
665
Szóval:
11.) Egy körön vegyük fel az A,B,C,D pontokat ebben a sorrendben úgy, hogy m(AB körív)=48°, m(BC körív)=102°, m(CD körív)=m(DA körív).
Határozd meg meg az ADC, ABD, DBC, és DAB szögek mértékét!

12.) Egy szabályos hatszög apotémája 48√3 cm.
Határozd meg:
a) a hatszög kerületét és területét
b) annak a négyzetnek a kerületét és területét, amely ugyanabbann a körbe van írva, mint a hatszög! (vagy ugyanakkorában)

Köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
A 11. feladat felrajzolása érthető?
A kerületi és középponti szögek tételét tanultátok már? (az ADB szög miért 24° ?)
Akkor melyik kérdésre nem tudod a választ?
1

A 12. feladat felrajzolása érthető?
Így is gond a kiszámolás? Mi a gond vele?
A kör átmérője mennyi? Ha ebbe négyzetet írok, mennyi a négyzet átlója?
1