Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1006
Egy apa 1600 koronát hagyott három fiára. A végrendeletébe meghagyta, hogy a legidősebb fiú jussa 200 koronával több legyen a középsőnél, a középső pedig 100 koronával több, mint a legkisebbé. Számítsd ki a fiúk örökségét!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
legkisebb: x
középső: x + 100
legidősebb: x + 100 + 200

x + x + 100 + x + 100 + 200 = 1600
3x = 1200
x = 400

legfiatalabb: 400
középső: 500
legidősebb: 700

Ellenőrzés: 400 + 500 + 700 = 1600
1

x: legkisebb fiú kap.
középső: 100+x
legidősebb: 100+x+200
x+100+x+100+x+200=1600
x=400
0