Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segitsèg!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
608
(X:2-3)×4=7
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
(x/2-3)*4=7 felbontom a zárójelet
(4*x)/2-12=7 egyszerűsítek, ahol lehet
2*x-12=7 mindkét oldalhoz hozzáadok 12-t
2*x=19 mindkét oldalt elosztom 2-vel
x=19/2=9,5
Az ellenőrzést rád bízom...

Így is megoldható:
(x/2-3)*4=7 osztom mindkét oldalt 4-gyel
x/2-3=1,75 mindkét oldalhoz hozzáadok 3-t
x/2=4,75 mindkét oldalt szorzom 2-vel
x=9,5


Módosítva: 8 éve
0