Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Képződéshő

Főoldal » Középiskola » Kémia
1351
Mennyi hő szabadul fel 42.5 g ammóniagáz elemeiből való képződésekor ?
Reakcióegyenlet
Számítás
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
Az ammónia képződéshője: -46,4 kJ/mol (függvénytáblázat 281. oldal)

3 H₂ + N₂ ↔ 2 NH₃

Az elemek képződéshője definíció szerint 0.

ammónia móltömege=14+3*1=17 g/mol

42,5 g ammónia anyagmennyisége: 42,5 g / 17 (g/mol) = 2,5 mol

1 mol ammónia keletkezésekor 46,1 kJ energia szabadul fel.
2,5 mol ammónia keletkezésekor 2,5*46,1= 115,25 kJ energia szabadul fel.
3