Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Logaritmus

Főoldal » Középiskola » Matematika
619
Ezekre a feladatokra lenne szükségem, sárga ponttal jelöltem őket. :)
Köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1)
log₃(log₄(log₅x))=0
log₄(log₅x)=3⁰
log₄(log₅x)=1
log₅x=4
x=5⁴
x=625

2)
log₃(x-4)(x-2)=1
(x-4)(x-2)=3
x²-6x+8=3
x²-6x+5=0
x₁,₂=(6± 36-4*5 )/2
x₁,₂=(6± 16 )/2
x₁=5, x₂=1

3)
lg(2x²-5x-3)/lg(3-x)=2
lg(2x²-5x-3)=2*lg(3-x)
2x²-5x-3=(3-x)²
2x²-5x-3=9-6x+x²
x²+x-12=0
x₁,₂=((-1)± 1-4*1*(-12) )/2
x₁,₂=((-1)± 49 )/2
x₁,₂=((-1)±7)/2
x₁=3, x₂=-4
x₁ hamis gyök!
0