Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egy autó sebessége

Főoldal » Általános iskola » Fizika
831
Egy autó sebessége 110 km/h . Mekkora utat tesz meg 2 és fél óra alatt? (Km/h, m/s is add meg).
Ugyan ekkora sebességel haladva mennyi idő alatt teszi meg a 280 km utat?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
v = 110 km/h = 110 / 3.6 m / s = 30.55 m/s
t = 2.5 h

s = v * t = 110 *2.5 = 275 km-t

2. rész:
s = 280 km
v = 110 km/h
t = s/v = 280/110 = 2.5454 óra alatt teszi meg
0