Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Logaritmus

Főoldal » Középiskola » Matematika
597
7. és 8. kérdés kellene. :)
Köszönöm :)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
7)
Azt tudjuk, hogy lg x akkor ad eredményt, ha x>0!
Így meg kell oldani a következő egyenlőtlenséget:
x²-5x+6>0
Mit tesz Isten x²-5x+6=(x-2)*(x-3)=> x₁=2, x₂=3
Mivel x² együtthatója pozitív, így a függvény normál állású, az egészből az következik, hogy x∈R és {x<2 vagy x>3}!

8)
Mellékeltem a képet!
zöld pontozott vonal: e(x)=log₂(x)
kék szaggatott vonal: f(x)=log₂(x-2) eredeti függvényt eltolom +2-vel az x tengellyel párhuzamosan.
piros folytonos vonal: g(x)=log₂(x-2)+3 a kék függvényt y tengellyel párhuzamosan +3-mal tolom el.
Módosítva: 8 éve
0