Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Logaritmus

Főoldal » Középiskola » Matematika
615
Ezt a feladatot hogyan kell megcsinálni?
Köszönöm :)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a)
x=2a³/bc
lgx=lg(2a³)-lg(bc)=>
lgx=lg2+3lga-lgb-lgc

b)
x=a²*³ b² 
lgx=lg(a²*b2/3) =>
lgx=2lga+2/3*lgb

c)
x=³ a²/b 
lgx=lg(³ a²/b ) =>
lgx=lg(a2/3)-lg(b1/3) =>
lgx=2/3lga-1/3lgb
1