Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

KF: Moór Ágnes 63*

Főoldal » Középiskola » Fizika
553
Hello segítenétek értelmezni a mellékelt feladatot?

Én úgy értelmeztem, hogy a kocsi 2.8 m/s^2-al gyorsul, majd egyegy v sebességen folytatja az utat (s2=29,4 m) 5 s-ig (t2). Így a gyorsulási idő (t1)=2.1 s mert ennyi idő alatt gyorsul olyan sebességre amellyel 5 s alatt 29,4 m megtételére képes (s=vt2, v=at,) tehát t1=s2/at2. Ellenőrizve (v=at)=5.88 m/s, (s2=vt2)=5.88x5=29.4. Nem?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Én máshogy értelmezem!
Gyorsultam x s-ot, majd (5-x) s-mal haladtam tovább egyenletes sebességgel. Így megtettem összesen 29,4 m-t.
Próbáld így kiszámolni.
Módosítva: 8 éve
1