Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki kérem el tudná magyarázni a menetét ?

Főoldal » Középiskola » Matematika
685
Sin(alfa) 8
---------- = ----------
Sin (133) 12
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Rendezel sinα-ra:
sinα=(8*sin133°)/12
Beütöd a számológépbe a sin133°-at ami 0,731:
sinα=(8*0,731)/12=0,487 utána pedig visszakeresed az alfát:
(számológépen shift gombbal)
arcsin(0,487)=α
α=29,14°
1