Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szöveges feladat- abrazolas modszerevel

Főoldal » Általános iskola » Matematika
768
4 testvernek osszesen 45 euroja van. Az elso testverehez 2 eurot adunk, a masodiktol 2ot elveszunk. A harmadik penzet megketszerezzuk. A negyediket megfelezzuk. Igy mindegyik testvernek ugyanannyi penze lesz. Hany euroja volt a masodik testvernek?



ABRAZOLAS MODSZEREVEL KELLENE MEGOLDANI
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Jelöljük x-szel azt a pénzösszeget, amennyi a műveletek után maradt.
1. testvér eredeti: x-2
2. testvér eredeti: x+2
3. testvér eredeti: 0,5x
4. testvér eredeti 2x

1. testvér: -----------------------------------------!-- x-2
2. testvér: -------------------------------------------!-- x+2
3. testvér: -------------------------------------------!---------------------------------------------0,5x
4. testvér: ---------------------!--------------------- 2x
Összesen: 45

(x-2)+(x+2)+0,5x+2x=45
x-2+x+2+0,5x+2x=45
4,5x=45
x=10

1. testvér: 8
2. testvér: 12
3. testvér: 5
4. testvér: 20
0