Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kerlek irjatok le a teljes megoldast

Főoldal » Középiskola » Matematika
783
Az ABC haromszog terulete 24, BC=8, AB=6.szamitsd ki a B szog merteket!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A háromszög területét sokféleképpen ki tudjuk számolni!
Amit mindenki tud: T=(a*m)/2
m=c*sinβ
A két egyenletet összetolom:
T=(a*c*sinβ)/2
24=(8*6*sinβ)/2
48=48*sinβ
1=sinβ
β=90°
Tehát ez a háromszög mit tesz Isten derékszögű! :)
0