Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kerlek a teljes megoldast irjatok le

Főoldal » Középiskola » Matematika
625
Szamitsd ki annak a valoszinuseget hogy egy ketjegu termeszetes szam osztahto legen 11-gyel
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A kétjegyő számok közül, csak azok oszthatók 11-gyel, amelyeknek mindkét számjegyük azonos. A 0, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 számok segítségével 9·10=90 (a tízesek helyén 0 nem állhat a kétjegyű számoknál) kétjegyű szám állítható össze. Ezek közül az azonos számjegyűekből 9 van, mert 9 nullánál nagyobb szám van a "készletünkben". Ezek a 11, 22, 33, 44, 55, 66, 77, 88, 99. Tehát 90 számból 9 osztható 11-gyel. Ezek aránya 90:9=10:1, tehát 1:10·100=10% esély van rá.
1