Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika cosinus függvèny alkalmazása a trigonometriában

Főoldal » Középiskola » Matematika
1745
Egy háromszög kèt oldalának hossza 5 cm, illetve 8 cm ès a háromszög területe 18 cm^2. Számítsunk ki a háromszög harmadik oldalának a hosszát. (Lècci vezessètek le.)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Terület, háromszög, trigonometria, Cosinustètel
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
terület=(a*b*sinγ)/2
18=(5*8*sinγ)/2
γ=71,27
Koszinusztétel: c^2=5^2*8^2-2*5*8*cos71,27 Ebből c=7,35
0