Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenes egyenlete

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
781
Írjuk fel annak az egyenesnek az egyenletét, amely áthalad az A(12, 6) ponton és az
egyenes valamint a koordinátatengelyek által meghatározott háromszög területe 150.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
geometria
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

3
Ha a meredekség `m`, akkor `(y-6)=m·(x-12)`
A tengelymetszetek:
`x=0`-nál `\ \ \ \ y_0=6-12m`
`y=0`-nál `\ \ \ \ x_0=12-6/m`

`(x_0·y_0)/2=150`
fejezd be.
1

Én így kezdtem el:
https://www.geogebra.org/m/XDVEFbhF
Az egyenesek egyenletét már biztosan tudod.
1

Köszönöm mindkettőtöknek, sikerült eredményre jutni. :)
0