Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
1069
Egy kertben nyulakat és csirkéket tartanak. A fejek száma 20, a lábaké 54. Nyúlból vagy csirkéből van-e több?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Legyen a nyulak száma x, a csirkéké y! Így a következő két egyenletet lehet felírni:
I. x+y=20 => x=20-y
II. 4*x+2*y=54
I-t behelyettesítem II-be:
4*(20-y)+2*y=54
80-4y+2y=54
2y=26
y=13
x=7
Vagyis 13 csirke és 7 nyúl van a kertben. A kérdésre a válasz: csirkéből van több!
0