Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

C# Programozás elmélet

396
Adottak a következő adatok:
Autó: maximális sebesség, hengerűrtartalom, teljesítmény. Egy függvénnyel ki tudjuk számolni a pillanatnyi fogyasztását az autónak, amennyiben megadjuk a megtett távolságot és az átlagsebességet.
Teherautó: maximális sebesség, hengerűrtartalom, teljesítmény, szállítható maximális súly.
Egy függvénnyel ki tudjuk számolni a pillanatnyi fogyasztását a teherautónak, amennyiben megadjuk a megtett távolságot és az átlagsebességet és a rakomány súlyát.
Írja le az osztálystruktúrát (struktúrákat), amely mind az autó, mind a teherautó adatait tárolhatja, műveleteit elvégezheti.
Írja le UML diagrammal a struktúrát!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
programozás, c#, osztályok
1
Felsőoktatás / Informatika

Válaszok

1
Az Autó lehet egy osztály, aminek olyan attribútumai vannak, mint a maximális sebesség és a többi (mondjuk double-k). Van egy pillanatnyifogyasztas() tagfüggvénye, ami két double argumentumot vesz át. A Teherautó szerintem logikusan egy Autó leszármazott osztály, aminek van egy plusz attribútuma, a maximális szállítható súly. A szülőosztály pillanatnyifogyasztas() tagfüggvényét felül kell írni (overload), mert itt egy harmadik argumentumot is kap: a rakomány súlyát.

Megpróbálok egy UML diagramot csinálni, ami nagyjából ezt a struktúrát írja le.

De megjegyzem, hogy nem vagyok benne biztos, hogy ez az elvárás... Nekem értelmesebb lenne az autó (és a teherautó) aktuális sebességét és megtett távolságát is tárolni az objektumokban, hiszen az hozzá tartozik. De tényleg nem tudom, mit várnak...
1