Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kérlek szépen titeket, segítsetek!

Főoldal » Középiskola » Matematika
1009
Egy tóban élt néhány béka. A békák száma egy év alatt 2 híján a háromszorosára nőtt. Egy újabb év elteltével az előző évhez képest megötszöröződött. A harmadik évben annyival csökkent a számuk, amennyi béka eredetileg a tóban volt. Ekkor tizenkétszer annyi béka volt a tóban, mint eredetileg és még 6. Hány béka volt eredetileg a tóban?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Kezdetben: x
Egy év múlva: 3x-2
Két év után: 5(3x-2)
Harmadik év: 5(3x-2)-x

5(3x-2)-x = 12x+6

Oldd meg.
0

Béka száma =x
x+3x-2+5(3x-2)-x=12x+6
18x-12=12x+6
6x=18
x=3
Szerintem ez igy jo, de masok is nézzék meg
0