Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mennyi vizet szorít ki..?

Főoldal » Általános iskola » Fizika
1316
Egy 7000 tonnás hajó hány köbméter vizet szorít ki?
Ennyi adat van megadva. Előre is köszönöm a segítséget!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
hajó, Archimedes, Archimedes - törvénye
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
Archimedes törvénye szerint:
G=Ffelhajtó
A 7000 tonnás hajó esetén G=m*g=7000*1000*9,81=6,867*107
Ffelhajtó=V*g*Róvíz
6,867*107=V*9,81*997
Rendezés után:
V=7021.06m3
-------------------------------------------
De ez megoldható a "Minden vízbe mártott test, a súlyából annyit veszt, amennyi az általa kiszorított víz súlya" lebutított verzióval is.
Mivel a hajó lebeg, így a teljes súlyát "el kell vesztenie", ami 7000 tonna. Tehát ekkora tömegű vizet fog kiszorítani. 7000 tonna víz pedig nagyjából 7000m3-nek felel meg.
0