Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
751
"a megadott számokhoz rendeld hozzá a szám osztóinak számát, a feladatban a p és q kümböző prímszámok"
számok: p, q², pq², p³q⁵
osztók száma:?????
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
p -> (1 + 1) = 2 osztó
q² -> (2 + 1) = 3 osztó
pq² -> (1 + 1)*(2 + 1) = 6 osztó
p³q⁵ -> (3 + 1)*(5 + 1) = 24 osztó
0