Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenlet,egyenlőtlenség,Sos

Főoldal » Általános iskola » Matematika
616
4(x+1)+2(x-3)=3(x-2)+3(x+5)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
4(x+1)+2(x-3)=3(x-2)+3(x+5) (bontsuk fel a zárójeleke)
4x+4+2x-6=3x-6+3x+15 (vonjunk össze, amit lehet)
6x-2=6x-9 (mindkét oldalból -6x)
-2=-9
Ez azt jelenti, hogy ez egy ellentmondás! Vagyis ez az egyenlőség nem megoldható, vagy valahol nem lett jól felírva valami!

Módosítva: 8 éve
0