Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Pls HOLNAPRA kéne

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1257
Két szám közül az egyik 25. Határozzuk meg a másik számot ha a számtani közepük 30!
Mèrtani közepük 10.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
A válaszokat elöre köszönöm!
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
számtani közép: (a+b)/2
mértani közép:  a*b 
Azt tudjuk, hogy a=25.
a)
(25+b)/2=30 (mindkét oldalt szorzom 2-vel)
25+b=60
b=35

b)
 25*b =10 (négyzetre emelek)
25*b=100
b=4
0