Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Igaz vagy hamis?

Főoldal » Általános iskola » Fizika
925
Egy 1200W teljesitményű mosógép egy mosási programja 60 perc alatt mos ki egy adag ruhát.
a) A villanyóra 1,2 kWh-val fog többet mutatni.
b) A villanyóra 1200 W-tal fog többet mutatni.
c) Ennyi adatból nem állapítható meg, hogy mennyivel fog a villanyóra többet mutatni.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
1200 W = 1,2 kW
60 perc = 1 h

Az elektromos munkát (vagyis az elfogyasztott energiát) úgy kapod, ha a teljesítményt szorzod az idővel:
W = P·t

A villanyóra az elfogyasztott energiát mutatja. Az mennyi?

Találd ki, ezek alapján melyik válasz a jó? Írd meg mire jutottál, leellenőrzöm.
1