Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika gáztörvények

Főoldal » Középiskola » Fizika
638
Egy 25 dm³-es gázpalackban 15MPa nyomású, 27°C hőmérsékletű nitrogén-hidrogén gázkeverék van. A gázelegy tömege 3 kg.
Határozzuk meg, hogy a gázelegy tömegének hány százaléka nitrogén!

Elakadtam, ezért szeretnék egy kis segítséget kérni. Előre is köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Ezt biztos tudod:
p·V = n·R·T

Most van n₁ mol N₂ és n₂ mol H₂. Ilyen egyenleteid lesznek:

p·V = (n₁+n₂)·R·T
n₁·14 g/mol + n₂·2 g/mol = 3000 g

Oldd meg.
1