Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika-az év végi jegyem múlik rajta, segítsetek kérlek

Főoldal » Középiskola » Matematika
494
Egy baktériumtenyészet kezdeti egyedszáma 10 000 reprodukciós rátája 1,01.

a) Kihal-e a baktériumtenyészet vagy eléri az 15 000 000-s egyedszámot?
b) Ha igen, mikor?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Ha pl. évente 1,01-szeresére nő, akkor nem hal ki.
Az egyenletünk:
10000*1,01x=15 000 000 Osztva tízezerrel
1,01x=150
x=503 év múlva.
(Ha évente nő 1,01-szeresére)
0