Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mi a megoldása?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
640
Szorzás ,osztás negatív törtekkel
Pl:3×(-²₃)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Ebben az esetben például 3-mal kell beszoroznod a számlálót (fenti szám), a nevezőt nem szorzod be.
Így az eredmény:
3* -2/3 = 3*(-2)/3 = -6/3 = -2
0