Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Log2

Főoldal » Középiskola » Matematika
664
Log₃x=log₃4+log₃5
Lgx=lg32-2×lg4
Lg×-lg(x-1)=2
5az×-en osztva25≤5¹³-²×
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Elsőnél azonosságot kell alkalmazni:
log3 x = log3 (4*5)
Ezután a log3 -at el lehet hagyni mert a log3 szig.mon. növő
x = 20
0

Másodiknál:
lgx = lg32 - lg42
lgx = lg (32/16) --> lg elhagyható, mert szig. mon. növő
x = 2
0