Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Háromszög

Főoldal » Középiskola » Matematika
962
A vízszintessel 7,5 fokos bezáró egyenes út végpontja 125m-rel magasabban van mint a kiinduló pontja. Hány méter hosszú az út? Nekem16,5 méter jött ki. Ez lehet a jó megoldás?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Ha logikusan gondolkozol, akkor a 16,5 m nagyon karcsúnak tűnik. 16,5 méter megtétele alatt szeretnél 125 m-t emelkedni!
Egy derékszögű háromszög egyik befogója 125m, a vele szemközti szög 7.5°, és keressük az átfogót.
Mivel tudjuk, hogy sinα= szöggel szembeni befogó/átfogó!
Így sin7,5°=125/x => x=125/sin7,5° => x=957,62 (m)
0