Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Vektor3

Főoldal » Középiskola » Matematika
497
Írka fel annak az egyenesnek az egyenletét amely átmegy a P(2;7) ponton és párhuzamos a 4x+3y=7 egyenletű egyenessel!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Ha párhuzamos vele, akkor csak annyi a különbség, hogy az egyenlet jobb oldalán nem 7 van, hanem valamilyen más szám. Tehát `4x+3y=b`
Ha pedig átmegy azon a ponton, akkor a pont koordinátáit beírva az egyenletbe azonosságot kapunk. Tehát `4·2+3·7=b`

Ebből pont kijön `b` értéke.
0