Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika d 9

Főoldal » Középiskola » Fizika
2033
A mérleghinta egyik oldalán a f.tengelytől 2,1m-re a 40kg-os béla ül.Milyen messze kell ülni a 60kg-os Ottónak hogy egyensúlyban legyenek?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Forgatónyomaték=Erő szorozva Erőkar
Akkor vannak egyensúlyban, ha az egyik oldal forgatónyomatéka egyenlő nagyságú a másik oldaléval, de ellentétes irányú. Ebből az alábbi egyenlet adódik, ahol g a gravitációs gyorsulás, x pedig az, hogy Ottónak milyen messze kell ülnie:
2,1m * 40kg * g = x * 60kg * g
A gravitációs gyorsulással egyszerűsítve és az egyenletet átrendezve:
x = 2,1m * 40kg / 60kg
x = 1,4m

Ottónak 1,4 méter távolságra kell ülnie a forgástengelytől.
0