Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika dolgozat 8

Főoldal » Középiskola » Fizika
712
Izsák nagyon megpakolta a hátizsákját és így csak talicskával tudja szállítani.Milyen nehéz lehet a zsák,ha a forgástengewlytől 30 cm-re helyezkedik el,Izsák a zsáktól 1,5m-re fogja a talicskát miközben 150N erőt fejt ki?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Forgatónyomaték = Erő * Erőkar
(Ha feltételezzük, hogy a forgástengely, a zsák súlypontja és az a pont, ahol Izsák fogja a talicskát egy vonalban van. Továbbá a talicska súlyát elhanyagoljuk. És az Izsák által kifejtett erő függőleges irányú.)
A zsák által kifejtett forgatónyomaték = Izsák által kifejtett forgatónyomaték
x * 0,3 m = (1,5 m + 0,3 m) * 150N
x = 1,8 m * 150N / 0,3 m
x = 900N

A zsák és a tartalmának a súlya 900N, ami kb. 90 kg.
0