Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Pls sürgős!!! 7.osztály

Főoldal » Általános iskola » Matematika
858
A laboratóriumban van 28%-os illetve 63%-os oldat, nagy mennyiségben. Nekem 14 liter 43%-os oldatra van szükségem. Melyik oldatból mennyit kell öntenem?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Első oldatból kell: x liter
Második oldatból kell: 14 - x liter

x*0.28 + (14-x)*0.63 = 14*0.43
0.28x + 8.83 - 0.63x = 6.02
2.81 = 0,35x
x = 8.028 liter

Tehát az első oldatból: 8.028 liter kell, a másodikból pedig 14-8.028 = 5.962 liter.
0