Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok tudnátok segíteni ?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
493
Sziasztok tudnátok segíteni ?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
-2
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
2/3+3/4-5/8
Hozzuk közös nevezőre őket, ami jelen esetben, ha egész számot akarunk kapni 24
2/3+3/4-5/8=(16+18-15)/24=19/24

5/9-1/3+7/12
Hozzuk közös nevezőre őket, ami jelen esetben, ha egész számot akarunk kapni 36
5/9-1/3+7/12= 20/36-12/36+21/36=(20-12+20)/36= 29/36

4/5+1/2-3/4=(16+10-15)/20=11/20

4/5+2/3-7/10=(24+20-21)/30=23/30

4/5-5/6+2/3=(24-25+20)/30=19/30

Ha nem érted szólj és részletesebben elmagyarázom :)
0