Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok tudnátok segíteni ?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
550
Sziasztok tudnátok segíteni ?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Ahhoz, hogy meg tudd oldani a feladatot közös nevezőre kell hozni a törteket!
13/15-5/6+7/10=(13/15)*(2/2)-(5/6)*(5/5)+(7/10)*(3/3)=(2*13-5*5+3*7)/30=(26-25+21)/30=22/30=11/15

20/21-7/9=(20/21)*(3/3)-(7/9)*(7/7)=(20*3-7*7)/63=(60-49)/63=11/63

7/9-1/6=(7/9)*(2/2)-(1/6)*(3/3)=(2*7-3*1)/18=(14-3)/18=11/18

16/25-3/10=(16/25)*(2/2)-(3/10)*(5/5)=(2*16-5*3)/50=(32-15)/50=17/50

14/15-7/9=(14/15)*(3/3)-(7/9)*(5/5)=(3*14-5*7)/45=(42-35)/45=7/45

16/25-7/15=(16/25)*(3/3)-(7/15)*(5/5)=(3*16-5*7)/75=(48-35)/75=13/75
1