Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Témazáró 6

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1105
Egy henger alakú fazék belsejének magassága 21 cm,belső alapkörének átmérője 24 cm.
Meg lehet - e főzni benne egyszerre 9 liter levest?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A henger térfogata: V=π*r²*m, ahol r az alap kör sugara, m a test magassága!
A test átmérője 24 cm => r=12
V=π*12²*21 => V=π*3024=9500,176 (cm³)=9,5(dm³)=9,5 (l)
Így a kérdésre igen a válasz. 9,5 liter levest tudunk a fazékban megfőzni.
0