Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kéma házi 7.o SOS

Főoldal » Általános iskola » Kémia
756
A 2. Képen mind a kettö kell
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
Kén égésekor színtelen, szúrós szagú gáz keletkezik. Vagyis a kén-dioxid, összegképlete:SO2
S + O2 = SO2
(1 mol) (1mol) (1 mol)
m=32g/mol m=32g/mol m=64 g/mol
tehát, ahhoz hogy 128 g kén-dioxidot kapjunk, 2 mol kén-dioxidnak kell kijönnie, így az egyenlet:
2 S+ 2O2= 2SO2
m=64g m=64g m=128g
Válasz: 64 g ként kell elégetni.

Nátrium-klorid előállítása:
2Na+ Cl2= 2NaCl

Ammónia egyenlete (avagy a hidrogén és a nitrogén reakciója)
N2+ 3 H2= 2 NH3


1