Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi

Főoldal » Középiskola » Matematika
1199
Adjuk meg a következő események komplementerét. Írjuk le az eseményhez és a komplementeréhez tartozó elemi események halmazát!
A: egy kockát feldobva legalább 4-est dobunk
B: egy kockát feldobva a dobott szám nem nagyobb 2-nél
C: két kockát feldobva, a dobások között van 6-os
D: három pénzérmét feldobva nincs köztük írás
E: három pénzérmét feldobva minden dobás egyforma

Előre is köszönöm!!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A)
esemény halmaz={4; 5; 6}
Komplementer:
egy kockát feldobva legfeljebb 3-t dobunk
halmaz={1; 2; 3}
B)
esemény halmaz={1; 2}
Komplementer:
egy kockát feldobva az eredmény nem kisebb 3-nál!
halmaz={3; 4; 5; 6}
C)
esemény halmaz={1-6; 2-6; 3-6; 4-6; 5-6; 6-6} (egyik kocka 6, másik kocka 1; 2; 3; 4; 5; 6)
Komplementer:
két kockát feldobva nincs benne 6-os!
halmaz={egyik kocka 1; 2; 3; 4; 5, másik kocka 1; 2; 3; 4; 5)
D)
esemény halmaz={FFF}
Komplementer:
három pénzérmét feldobva van közöttük írás!
halmaz={FFI; FII; III} nem sorolom fel a többit, mert az nem különbözik a felsoroltaktól, mert nem különböztetjük meg a pénzérméket
E)
esemény halmaz={FFF; III}
Komplementer:
három pénzérmét feldobva mindhárom érme különböző
halmaz={FFI; IIF} itt is igaz, hogy nem különböztetem meg a pénzérméket és ugyan olyan eredménynek tekintem a FFI, illetve FIF, vagy IFF.
0