Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Témazáró4

Főoldal » Általános iskola » Matematika
518
Egy háromszög oldalú 3cm,4 és 5cm derékszögű e a háromszög
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Rögtön az elején lelövöm a poént! Igen, ez a háromszög derékszögű! Úgynevezett Pitagoraszi számhármas!
De képlettel:
c²=a²+b²
c a leghosszabb oldal, így a következőt tudjuk felírni:
5²=25
Az egyenlet másik oldala:
3²+4²=9+16=25
Mivel mindkét oldal 25 így bebizonyítottuk, hogy a háromszög derékszögű!
0