Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Témazáró3

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1786
Egy háromszög belső szögeinek az aránya 1:2:3 hány fokosak a külső és belső szögei
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A háromszög belső szögeinek összege 180°. Az arányokat felhasználva 180°/6=30°
Egyik szöge 30°
Másik szöge 60°
Harmadik 90°
A belső- és külső szögek összege páronként mindenhol 180°. Így a külső szögek rendre:
180°-30°=150°,
180°-60°=120°,
180°-90°=90°!
0