Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Témazáró2

Főoldal » Általános iskola » Matematika
628
2 egész szám összege 102,az egyik 12-vel nagyobb mint a másik.melyek ezek a számok.(egyenlettel)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Legyen egyik szám x, a másik y. Ekkor a következő egyenletet tudjuk felírni:
I. x+y=102
II. y+12=x
II.-t behelyettesítem I.-be!
y+12+y=102
2y=90
y=45 => x=57
0