Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Témazáró1

Főoldal » Általános iskola » Matematika
532
A.3x-2=2x-1
B.3(x-5)=x+8
C.x+2\3+1=5
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A
3x-2=2x-1 (mindkét oldalhoz hozzáadok 2-t, mindkét oldalból elveszek 2x-t)
x=1

B
3(x-5)=x+8 (zárójelek felbontása)
2x-15=x+8 (-x+15)
x=23

C
x+2/3+1=5
x=5-2/3-1 (közös nevező 3)
x=(15-2-3)/3
x=10/3

Az ellenőrzést rád hagyom.
0